Om Rikke Østergaard

| Rikke Østergaard er erhvervssociolog, mental sundhedsekspert, forfatter og inspirerende foredragsholder

Hun er ikke bare en fremtrædende erhvervssociolog og mental sundhedsekspert, men også en af landets mest eftertragtede foredragsholdere. Rikke Østergaard er forfatteren bag den populære bestseller "Vi havde en fest på arbejdet, men så kom Preben", der har sat fokus på stress, samarbejde og konfliktløsning på arbejdspladsen.

Med en baggrund i erhvervssociologi fra Københavns Universitet og supplerende studier i buddhistisk psykologi og filosofi ved University of Sydney tilbyder Rikke Østergaard en unik indsigt i identitetsskabelse og arbejdskultur på tværs af kulturer. Hendes foredrag er ikke blot inspirerende, men også fagligt funderet i solid forskning og sociologisk teori.

Rikke Østergaards foredrag giver deltagerne dyb indsigt i stresshåndtering, konfliktløsning og samarbejde på arbejdspladsen. Hun illustrerer sine pointer med velvalgte eksempler og cases fra virkelighedens arbejdsliv, hvilket gør det nemt for publikum at relatere til og anvende hendes råd i deres eget daglige arbejde.

Med hendes seneste udgivelse, "Befri Preben …. og få en fest på arbejdet" (marts 2024), går Rikke Østergaard endnu dybere og præsenterer konkrete redskaber til at minimere følelsesforurening, øge motivationen og skabe større glæde på arbejdspladsen.

Rikke Østergaard er tilgængelig for booking til events i både store og små organisationer. Hendes mål er klart defineret: at hjælpe virksomheder med at skabe en mindre følelsesforurenet arbejdsplads, hvor overskud og arbejdsglæde er i højsædet.

RIKKE ØSTERGAARD FOREDRAG

| Oplev Rikke Østergaard live

Med sin baggrund som mental sundhedsekspert, ledelsesrådgiver, sociolog og ekspert i mindfulness har Rikke Østergaard specialiseret sig i stress, konfliktløsning, samarbejde, mindfulness og ikke mindst arbejdsglæde

Et foredrag med Rikke Østergaard giver dig:

  • Knivskarp indsigt i stress, konfliktløsning og samarbejde
  • Velvalgte eksempler og cases fra virkelighedens arbejdsliv, som publikum vil kunne nikke genkendende til
  • Rikke holder inspirerende foredrag for både store og små organisationer

Rikke Østergaard er den første i Danmark, der har specialiseret sig som erhvervssociolog. Hendes unikke perspektiver på virksomheds – og samfundsstrukturer, social- og neurosociologi tilbyder en helhedsorientering, der gør at hun differentierer sig. Hun er ligeledes forfatter til Danmarks første bog om taknemmelighed, da dette er et uvurderligt værktøj mod stressrelaterede lidelser, til at skabe et sundt arbejdsmiljø og styrke de sociale relationer.

Et særligt kendetegn ved Rikke Østergaard er hendes evne til at se og forstå den enkelte medarbejder, leder, virksomhed og virksomhedskultur som et dynamisk hele. Hun er altid i øjenhøjde med mennesket foran hende og kan navigere i alle miljøer.

Hun formår at formidle komplekst stof og videnskabelige fakta med både humor og alvor, på en måde så det bliver simpelt, forståeligt og praktisk anvendeligt for alle.

Rikke Østergaards progressive og enkle teknikker har hjulpet ledere på alle niveauer i ind- og udland med at skærpe deres rolle, som både kaptajn og sikker havn for medarbejderne. Dette har motiveret exceptionelle resultater, agilitet og fremdrift i virksomhederne. Hendes indgående erfaring med at optimere motivation, personlig og arbejdsrelateret trivsel hos virksomheders ansatte har på samme vis gjort en målbare forskel.

Mange års arbejdserfaring indenfor ledelsesudvikling og rekruttering har desuden givet Rikke en dyb forståelse for, hvordan den tillidsfulde relation mellem leder og ansat er det fundament, som den sunde virksomhed altid bør bygge på.

Samlet har dette gjort Rikke Østergaard til en af landets mest benyttede foredragsholdere og rådgivere, og hun har løst opgaver for: Novo Nordisk, Rambøll, Danmarks Radio, Maersk, Finansforbundet, PWC, Leo Pharma, SKAT, Assa Abloy, Danske Bank og mange andre.

Torben Birkelund Damsø

Team Leader, ICC

Var til et af Rikkes foredrag – blev virkeligt inspireret og fik mange refleksioner med, som jeg (stadig) arbejder videre. Rikke var en fantastisk nærværende foredragsholder, som virkelig har viden og ikke mindst baggrundsviden på plads og forstår at dele disse uden det på noget tidpunkt bliver belærende, bedre vidende eller jeg ved mere end dig. Fantastisk balance mellem selvironi, begejstring, fortællelyst og -evne samt inddragelse af os der lyttede – og lyttede. De grundstudier som ligger bag dette foredrag er på et akademisk meget højt niveau, som Rikke evnede at formidle i øjenhøjde, med respekt og egne erfaringer. Taknemmelighed er et stort ord – men også lige til, prøv det, det virker.

ONLINE BOOKING

Kontakt Rikke Østergaard

Skal vi tale sammen?

Rikke Østergaard er uddannet sociolog og specialiseret i arbejdsmiljø og mentalsundhed. 

Hun er bestseller forfatter til flere bøger der handler om hvordan vi alle kan leve et bedre liv og ikke mindst få et arbejdsliv der er stressfrit, med høj motivation, bedre samarbejde og mere arbejdsglæde. 

Når du booker et foredrag eller en workshop med Rikke, får du et intelligent, relevant og brugbart foredrag, der samtidig er underholdende. 

Alle foredrag og workshops er tilrettelagt med dig, så det rammer dit behov bedst muligt.

underskrift
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.