Positiv sociologi

| Den positive sociologi er en ny og progressiv metode til at skabe trivsel i samspillet med andre mennesker.

Modsat den klassiske positive psykologi, der tager udgangspunkt i individet, så stiller den positive sociologi skarpt på gruppen, samfundet, afdelingen og/eller virksomheden. Vi mennesker påvirker hinanden meget mere end vi umiddelbart regner med. Negative indstillinger og dårlig energi smitter, men det gør positive holdninger og dynamisk gå-på-mod heldigvis også.

Et enkelt menneske kan ikke holde stemningen høj, hvis resten af afdelingen er trykket eller i dårligt humør. Vi overfører simpelthen stress til hinanden, og en gruppe eller virksomhed vinder derfor alt ved at lade fx taknemmelighed og humor være omgangssygen.

Den bedste og nemmeste løsning til at styrke produktiviteten, eliminere dårligt arbejdsklima og stress er at fokusere på den positive sociologi i virksomheden. Virksomhedens opløftende grundstemning smitter da positivt af på alle medarbejdere, og de kan fuldt ud fokusere på deres arbejdsopgaver og glæde sig over at gå på arbejde.

Rikke kommer i dette foredrag med konkrete eksempler på, hvordan vi for alvor kan få samspillet til at fungere, ikke kun i virksomheden, men i alle sociale sammenhænge. Dermed højner vi også den vigtige sociale intelligens. De præsenterede teknikker er nemme at gå til, og noget deltagerne kan tage op og starte på omgående.

Endemålet er at undgå at spilde værdifulde resurser på de småkonflikter og kommunikationsbrist, der både påvirker vores velbefindende, helbred og har negative konsekvenser for virksomhedens bundlinjeresultater. Vi kommer som mennesker og virksomheder meget længere ved at stå side om side, fremfor overfor hinanden, når nye veje til trivsel og overensstemmelse skal findes.

Det kræver dog en særlig forståelse for, hvordan både mennesker og organisationer opererer, når de skal håndtere pressede situationer. Her er den positive sociologi et stærkt redskab til konflikthåndtering og udviklingsstrategier på alle planer.

Rikke Østergaards er en af de eneste, hvis ikke den eneste, i Danmark, der afholder foredrag om positiv sociologi. Hun tager ikke blot udspring i de mere kendte psykologiske motiver, der ligger til grund for vores handlen og ageren som mennesker. Men giver et 360 graders perspektiv på de sociale spilleregler, samfunds- og virksomhedsstrukturer, der også spiller en vigtig rolle, når vi f.eks. skal løse uenigheder eller ønsker at motivere fremdrift og arbejdsglæde i virksomhederne.

Et spændende og lærerigt foredrag, der provokerer de mere etablerede idéer om den positive psykologi og går et stort skridtet videre, så der kan implementeres innovative løsninger på et højt strategisk niveau.

Positiv Sociologi - Nøglen til succes

Online Booking

Kontakt Rikke Østergaard

Skal vi tale sammen?

Rikke Østergaard er uddannet sociolog og specialiseret i arbejdsmiljø og mentalsundhed. 

Hun er bestseller forfatter til flere bøger der handler om hvordan vi alle kan leve et bedre liv og ikke mindst få et arbejdsliv der er stressfrit, med høj motivation, bedre samarbejde og mere arbejdsglæde. 

Når du booker et foredrag eller en workshop med Rikke, får du et intelligent, relevant og brugbart foredrag, der samtidig er underholdende. 

Alle foredrag og workshops er tilrettelagt med dig, så det rammer dit behov bedst muligt.

underskrift
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.